Over Lucette Vermeijden

14 jaar geleden studeerde ik huidtherapie, een veelomvattend beroep waar oedeemtherapie en littekentherapie een belangrijk onderdeel van is. Tijdens een kijkstage zag ik een (ex-)borstkankerpatiënt die 2 jaar lang thuis had gezeten met een verkleefd litteken en een oedeemarm. Ze wilde niet meer klagen en hoopte dat het vanzelf beter zou gaan, maar het ging zowel lichamelijk als geestelijk steeds slechter met haar. Mijn gedachte was alleen maar: “hoe kan ik dit voorkomen?” 

Meteen ben ik gaan zoeken: wat is er aan nazorg na zo’n ingrijpende en veelvoorkomende ziekte als borstkanker en de behandeling hiervan? Over het herstellen na borstkanker was toen die tijd al weinig tot niks bekend. Mijn missie was op jonge leeftijd (21 jaar) al zo sterk om de zorg voor vrouwen na borstkanker te verbeteren dat ik Nazorg Borstkanker heb opgezet.

Ik heb met een bedrijfsplan geschreven en een lening gekregen, Nazorg borstkanker ingeschreven bij de KvK, een pand gehuurd in de koninginnebuurt in Haarlem, waar ik nu al 10 jaar zit. Ik heb van mijn hobby en grote passie om vrouwen te helpen met het herstellen na borstkanker mijn werk gemaakt. 

Herstellen na borstkanker hoef je niet alleen te doen

Tot op de dag van vandaag is mijn drive om vrouwen te helpen in hun herstel na borstkanker zo sterk dat ik nu meer dan 1000 vrouwen heb geholpen en dat is wat mij betreft nog lang niet genoeg. Deze grote passie en ervaring neem ik mee in het geven van pilateslessen aan vrouwen die herstellende zijn, maar ook aan pilates instructrices die meer willen weten over het lesgeven aan vrouwen die behandeld zijn vanwege borstkanker.

Mijn missie is altijd al geweest om zoveel mogelijk vrouwen te helpen bij het zo goed mogelijk herstellen na borstkanker. Dat kan ik natuurlijk niet alleen. Daarvoor heb ik collega’s vanuit het hele land nodig. Ik ben elk jaar gastdocent bij de Haagse Hogeschool Huidtherapie waar ik mijn ervaring in het vak en in het ondernemen in de zorg deel met studenten die straks het werkveld ingaan. 

Momenteel ontwikkel ik nascholing op het gebied van het aanmeten van borstprotheses, lingerie en compressiekleding en oefentherapie. Hoe meer professionals meehelpen hoe dichter ik bij mijn missie kom.

 ‘Life is a gift and so are you’