Jolie Care: life is a gift and so are you.

Jolie Care wordt gedreven door huid- en oedeemtherapeut Lucette Vermeijden in samenwerking met andere specialisten. Er wordt met veel liefde en kunde elke dag weer gewerkt aan het welzijn van vrouwen die herstellen van borstkanker.

We ondersteunen je graag in je herstel, zodat je sneller in je kracht komt te staan. En nòg meer van het leven gaat genieten.

Lucette Vermeijden: huidtherapeute met een grootse missie

Ze creëerde daarmee een plek waar…

  • meerdere therapeuten kunnen samenwerken om van daaruit Nazorg Borstkanker te praktiseren.
  • de Jolie Care – winkel de meest prachtige en comfortabele prothese lingerie en gifts verkoopt.
  • de fantastische ruimte is om de speciale Borstkanker Herstel Pilates lessen te volgen.

De start van Nazorg Borstkanker en Jolie Care

Lucette kwam tijdens haar HBO studie Huidtherapie in contact met een patiënte die na het ziekenhuistraject geen nazorg aangeboden kreeg. Deze patiënte dacht dat ze het herstel helemaal zelf moest doen. In haar eentje. Haar klachten waren dusdanig ernstig dat de kwaliteit van haar leven onnodig zeer was verslechterd. 

Lucette: “Die mevrouw zou altijd een ex-borstkankerpatiënt blijven. Dat had niet zo hoeven zijn. Herstellen na borstkanker hoef je niet alleen te doen.” 

Dit raakte Lucette zo erg dat ze meteen op onderzoek uitging naar welke nazorg er geboden werd. Destijds was er tot haar grote verbazing (nog) vrij weinig tot niets. Dit werd dan ook direct haar persoonlijke missie: de nazorg verbeteren voor alle (in eerste instantie) borstkankerpatiënten in Nederland. 

Tijdens haar studie heeft ze alle opdrachten die ze zelf mocht invullen gewijd aan het verbeteren van de huid en het bindweefsel na beschadiging door de behandeling van borstkanker. In 2010 studeerde Lucette af met een plan voor een nazorgcentrum. 

Lucette’s persoonlijke missie: de nazorg verbeteren voor alle borstkankerpatiënten in Nederland. 

Borstkanker Herstel Pilates

Lucette is ook een net zo gedreven pilates-instructrice. Al vanaf haar 18de geeft ze les aan verschillende groepen; jong, ouder, geblesseerd, topfit, mannen én vrouwen. Haar speciale Nazorg Borstkanker Pilates lessen zijn een krachtige aanvulling op het nazorgtraject. Het bevordert het herstel van het weefsel en de vitaliteit van het lymfesysteem.

De grote passie voor Pilates en ervaring in huid- en oedeemtherapie neemt ze mee in het geven van Pilates lessen aan vrouwen die herstellende zijn van borstkanker. En ze geeft ook les aan Pilates instructrices die meer willen weten over het lesgeven aan vrouwen die behandeld zijn vanwege borstkanker.

Mammacare advies en de mooiste prothese lingerie

Ook is ze officieel gecertificeerd MammaCare adviseuse en helpt je graag met het opmeten van borstprothesen. Ze heeft veel ervaring en geeft er tegenwoordig zelfs les in. Bij Jolie Care kun je prachtige, luxe en comfortabele prothese lingerie vinden. En: speciale prothese sport-bh’s en prothese badkleding. 

Lucette: “In mooie lingerie voel je je sterker, mooier, energieker en meer jezelf. Vaak is dat al een enorme stap vooruit in het herstel.”

Voorzitter Expertgroep en gastdocente

Naast huid- en oedeemtherapeut is Lucette ook nog voorzitter van de Expertgroep Nazorg Borstkanker binnen de Vakgroep van de Nederlandse Vereniging voor Huidtherapeuten.

Lucette: “Ik ben elk jaar gastdocent bij de Haagse Hogeschool Huidtherapie waar ik mijn ervaring in het vak en in het ondernemen in de zorg deel met studenten die straks het werkveld ingaan.

Momenteel ontwikkel ik nascholing op het gebied van het aanmeten van borstprotheses, lingerie en compressiekleding en oefentherapie. Hoe meer professionals meehelpen hoe dichter ik bij mijn missie kom.”