Herstellen na borstkanker?

Dat kun je maar één keer doen. Dus: dat moet goed.
Na al 8 jaar een eigen praktijk Nazorg Borstkanker te hebben, weet ik inmiddels hoe dat moet.

Of je nu een borstbesparende operatie hebt gehad, een gehele amputatie, wel of geen chemotherapie, wel of geen radiotherapie: borstkanker is altijd een enorme klap. Ineens te horen krijgen dat je een levensbedreigende ziekte hebt. En vanaf dat moment pas écht ziek worden. Dat is vreemd. En soms moeilijk te bevatten.

Daarna kom je in de ‘overlevingsstand’, en stap je op een rijdende trein. Je beseft vaak nog niet wat er aan de hand is. Pas als de trein een beetje tot stilstand komt, je klaar bent met de behandelingen (en dan misschien nog hormoontherapie krijgt), pas dan begint de verwerking. Dat kan niet eerder. Want: je moest sterk zijn. En nu pas mag je moe zijn.

Nadat je uit de machinerie van de reguliere Gezondheidszorg komt, sta je op straat. Genezen, maar verwond. Of soms zelfs verminkt. En niet alleen fysiek. Niemand die je zegt waar je heen kan. Geen verwijsbriefje, geen nazorg, geen idee hoe je er weer bovenop moet komen.

Maar geloof me, het moment komt dat ook jij weer sterk wilt worden. Energie wilt krijgen. Minder pijn hebben of een minder strak gevoel aan je litteken(s). En daarna: je weer vrouw voelen. Een mooie bh, in plaats van zo’n praktisch, medische topje. Je wilt er weer Zijn, je wilt er weer Staan.

Dan ben je bij mij op de juiste plek. Dan ben je bij mij meer dan welkom.

Je krijgt 100% aandacht van mij. Als persoon en niet als patiënt. En met mijn vakkennis, mijn ervaring op het gebied van klachten die door de behandeling van borstkanker kunnen ontstaan èn mijn netwerk van medetherapeuten geef ik jou de tools voor een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven.Dat houd voor mij in dat jij bent wie je bent, dat je zo goed mogelijk kunt bewegen, dat jij je Vrouw voelt, in je eigen kracht staat en weet wat je kunt doen om de klachten waar je misschien toch mee moet leren leven, je leven niet te laten beheersen. Dat leven is immers een cadeau, net zoals jij dat zelf bent.Ik help je graag om het weer uit te pakken. Er zo goed mogelijk van te genieten.

Liefs,
Lucette

“Life is a gift, and so are you”